Η Φλόριντα Καίγεται: 100 Φωτιές Μαίνονται Στην Πολιτεία PDF Εκτύπωση E-mail
(0 Votes)
Κόσμος
Τετάρτη, 12 Απρίλιος 2017 00:24

fotia floridaΟ κυβερνήτης της Φλόριντας κήρυξε την Φλόριντα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου η Πυροσβεστική να αντιμετωπίσει τις 100 πυρκαγιές που μαίνονται στη πολιτεία

 

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ κήρυξε την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να καταφέρουν οι υπηρεσίες του να αντιμετωπίσουν τις περίπου 100 πυρκαγιές που έχουν ήδη μετατρέψει σε στάχτη 80.000 στρέμματα.

 

"Η κατάσταση απλώς θα επιδεινωθεί, δεδομένου ότι μπαίνουμε σε πιο ζεστούς μήνες και είναι κρίσιμης σημασίας να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα από τώρα για να είμαστε έτοιμοι", υπογράμμισε ο κυβερνήτης σε ανακοίνωσή του. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης του επιτρέπει να αποδεσμεύσει πόρους για να εντείνει τις προσπάθειες κατάσβεσης.

 

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 105 πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί σε όλη την Πολιτεία και οι 23 από αυτές είναι μεγάλες. Από τον Ιανουάριο έχουν καεί 280.000 στρέμματα στη Φλόριντα.

 

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν ότι τους επόμενους μήνες η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο στην Πολιτεία. Σε συνδυασμό με την ξηρασία, υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν πολλές και καταστροφικές πυρκαγιές.

 

Πηγή : http://www.thetoc.gr

 
 

Ακούστε Αντέννα Κέρκυρα Live!

ak-logo onair

Επικοινωνήστε μαζί μας

contact

Έχουν διαβαστεί πολύ

Failed to get Items, check your parameters!

ΓιορτάζουνΟ Αντέννα Κέρκυρα στο Facebook