Ολοκληρώθηκε η Παράδοση Των 14 Αεροδρομίων Στη Fraport PDF Εκτύπωση E-mail
(0 Votes)
Τουρισμός
Τετάρτη, 12 Απρίλιος 2017 00:10

aerodromio kerkyrasΟλοκληρώθηκε η συμφωνία παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων για 40 χρόνια, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Fraport Greece, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή και προοπτική για τον τουρισμό και τις υποδομές της χώρας.

 

Τη συμφωνία υπέγραψαν σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Οικονομικός Διευθυντής της Fraport Greece, Alexander Zinell και Βαγγέλης Μπαλτάς, οι αρμόδιοι υπουργοί, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Αντώνης Λεούσης.

 

Η κοινοπραξία FRAPORT AG – SLENTEL Ltd. (στην οποία συμμετέχουν η Fraport AG, με 73,4%, και ο Όμιλος Κοπελούζου, με 26,6%) κατέβαλε το εφάπαξ τίμημα ύψους 1,234 δισ. ευρώ που αποτελεί το μεγαλύτερο τίμημα παραχώρησης στην ιστορία της χώρας.

 

Ωστόσο, η συνολική οικονομική συμφωνία, στο πλαίσιο του διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ, προβλέπει επιπλέον 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, καθώς και κυμαινόμενη μεταβλητή αμοιβή που υπολογίζεται κατά έτος 28,6% των Κερδών προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων των αεροδρομίων. Συνολικά το ύψος των παραπάνω εσόδων θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ στη χρονική διάρκεια της παραχώρησης, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ.

 

Τα 14 αεροδρόμια, που περιλαμβάνονται στο έργο παραχώρησης, είναι: Άκτιο, Χανιά, Καβάλα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθος.

 

Πηγή : http://www.corfupost.gr

 
 

Ακούστε Αντέννα Κέρκυρα Live!

ak-logo onair

Επικοινωνήστε μαζί μας

contact

Έχουν διαβαστεί πολύ

Failed to get Items, check your parameters!

ΓιορτάζουνΟ Αντέννα Κέρκυρα στο Facebook