Μέχρι Tη Μ. Πέμπτη Στη Fraport τα Αεροδρόμια PDF Εκτύπωση E-mail
(0 Votes)
Τουρισμός
Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017 19:34

flampourarhs-Ολοκληρώθηκαν οι εκκρεμότητες και πλέον όλα είναι έτοιμα για τη μεταβίβαση της διαχείρισης σύμφωνα με τον Αλ. Φλαμπουράρη

 

-Δύο συμβάσεις για την μελέτη και κατασκευή έργων, με την Κέρκυρα να βρίσκεται στην πρώτη ομάδα παρεμβάσεων

 

έχρι τη Μ. Πέμπτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και θα περάσουν στη διαχείριση της Fraport, καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκκρεμότητες σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας και πρόεδρο της ∆ιυπουργικής Επιτροπής Επενδύσεων και Ανάπτυξης Αλέκο Φλαμπουράρη.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κερκυραϊκή Άποψη» ο Υπουργός επιβεβαίωσε τον ταχύ ρυθμό ολοκλήρωσης της σύμβασης, καθώς δήλωσε ότι η μεταβίβαση θα υλοποιηθεί εντός των προσεχών 15 ημερών, ενώ τόνισε , ότι άμεσα θα καταβληθεί και το τίμημα του 1,23 δις, που έχει συμφωνηθεί για την παραχώρηση.

 

Ο κ. Φλαμπουράρης, στην ενημέρωση που παρείχε, έκανε λόγο επίσης για «επίπονες και περίπλοκες διαδικασίες λόγω σημαντικών παραλείψεων που υπήρχαν κατά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2014».

 

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «η κυβέρνηση κατέβαλε προσπάθειες να υπάρξουν αλλαγές και κυρίως σε ό, τι αφορά τους όρους για τους εργαζομένους, τις αναγκαίες επενδύσεις για τη βελτίωση των 14 αεροδρομίων, τις ιατρικές υπηρεσίες, τη φύλαξη, αλλά και την παρουσία πυροσβεστικής δύναμης σε κάθε αεροδρόμιο.

 

Τα πετύχαμε κι έτσι προχωράμε στην ολοκλήρωση της σύμβασης».

 

Η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα γίνει για 40 χρόνια, ενώ αναμένεται η υλοποίηση έργων πάνω από 350 εκατ. ευρώ μέχρι το 2021. Παράλληλα, η Fraport Greece υπέγραψε ήδη δύο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 357 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, με την Intrakat για την υλοποίηση μελετών και κατασκευαστικών έργων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

 

Η πρώτη σύμβαση αφορά στα 7 αεροδρόμια Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ζακύνθου, Χανίων, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας και Ακτίου), ενώ η δεύτερη σύμβαση αφορά στα αεροδρόμια Αιγαίου (Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σάμου, Σκιάθου και Μυτιλήνης).

 

Οι συμβάσεις μεταξύ Fraport Greece – Intrakat περιλαμβάνουν την ανακαίνιση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών των αεροδρομίων, καθώς και τη μελέτη και κατασκευή επεκτάσεων.

 

Στο πλαίσιο των έργων ανάπτυξης που θα υλοποιήσει η Fraport Greece στην πρώτη τετραετία θα κατασκευαστούν πέντε νέοι τερματικοί σταθμοί στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω και Μυτιλήνης, ενώ το συνολικό μέγεθος των 14 τερματικών σταθμών στα αεροδρόμια θα αυξηθεί κατά 200.000 τετρ. μέτρα (από 100.000 m2 που είναι σήμερα σε 300.000 m2). Στην υπόλοιπη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης θα πραγματοποιηθούν επιπλέον έργα συντήρησης και αναβάθμισης στα αεροδρόμια, υλοποιώντας συνολικά επενδύσεις ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ.

 

Οι άμεσες εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στα αεροδρόμια με την ανάληψη της λειτουργίας τους από τη Fraport Greece και πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου περιλαμβάνουν γενικό καθαρισμό, βελτίωση του φωτισμού και της σηματοδότησης στους εσωτερικούς (τερματικοί σταθμοί) και εξωτερικούς χώρους των αεροδρομίων (χώρος στάθμευσης αεροσκαφών-διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης), αναβάθμιση και βελτίωση των εγκαταστάσεων υγιεινής, βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένης δωρεάν σύνδεσης με το διαδίκτυο (WiFi) και εργασίες για τη βελτίωση της πυρασφάλειας σε όλους τους χώρους των αεροδρομίων.

 

Πηγή : http://www.corfupost.gr

 
 

Ακούστε Αντέννα Κέρκυρα Live!

ak-logo onair

Επικοινωνήστε μαζί μας

contact

Έχουν διαβαστεί πολύ

Failed to get Items, check your parameters!

ΓιορτάζουνΟ Αντέννα Κέρκυρα στο Facebook