Η Γαλλία Aποκτά Tον Πρώτο Δρόμο Στον Κόσμο Με Ηλιακά Πάνελ PDF Εκτύπωση E-mail
(0 Votes)
Επιστήμη - Τεχνολογία
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2016 18:49

solar panel roadΗ ιδέα της ενσωμάτωσης ηλιακών πάνελ στους δρόμους δεν είναι νέα. Στο παρελθόν έχουν γίνει δοκιμές για τέτοια projects, ενώ και η γαλλική κυβέρνηση είχε εκφράσει την πρόθεσή της να δημιουργήσει «ηλιακούς δρόμους».

 

Τελικά η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που απέκτησε δρόμο στρωμένο με ηλιακά πάνελ. Ο δρόμος έχει μήκος 1 χιλιομέτρου και βρίσκεται στο μικρό χωριό Tourouvre-au-Perche, της Νορμανδίας. Ο δρόμος εγκαινιάστηκε από την Γαλλίδα υπουργό Οικολογίας Ségolène Royal και παράγει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει τα φώτα του δρόμου.

 

Συνολικά ο δρόμος καλύπτεται με 2.800 τ.μ. πάνελ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και το σχέδιο προβλέπει μια δοκιμαστική περίοδο 2 ετών για να δουν αν η ενέργεια που παράγεται είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει τα φώτα των δρόμων, για το χωριό των 3.400 κατοίκων.

 

Ωστόσο, το όλο project δεν ήταν καθόλου φθηνό με συνολικό κόστος γύρω στα 5 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια προσπάθεια είναι αρκετά κοστοβόρα. Η Ségolène Royal όμως δήλωσε πως θέλει να δει ένα τέτοιο σημείο ανά 1000 χλμ. στις εθνικές οδούς της Γαλλίας.

 

Πρόκειται πράγματι για μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα και η Colas, η εταιρεία πίσω από το project, ευελπιστεί στο μέλλον να ρίξει το κόστος έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη υιοθέτηση.


Πηγή : http://techblog.gr

 
 

Ακούστε Αντέννα Κέρκυρα Live!

ak-logo onair

Επικοινωνήστε μαζί μας

contact

Έχουν διαβαστεί πολύ

Failed to get Items, check your parameters!

ΓιορτάζουνΟ Αντέννα Κέρκυρα στο Facebook