Τον Μάιο η Ρύθμιση Για 30.000 Συμβασιούχους - Τα Κριτήρια Για Τη Μονιμοποίηση PDF Εκτύπωση E-mail
(0 Votes)
Οικονομία
Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 00:58

skourletisΡύθμιση για την εργασιακή εξασφάλιση 30.000 συμβασιούχων εντός του Μαΐου προαναγγέλλει, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του αftodioikisi.gr.


Βασικά κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων εργαζομένων στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ σε αορίστου χρόνου θα είναι ο χρόνος απασχόλησης και το αν καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σύμφωνα με τον υπουργό.


Όπως αναφέρει, η σχετική κυβερνητική πρόταση θα κατατεθεί μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου (εντός της εβδομάδας αναμένεται να εισαχθεί στις Επιτροπές της Βουλής), ενώ η διαδικασία θα διενεργηθεί με τη συνδρομή του ΑΣΕΠ.


Ο υπουργός επαναλαμβάνει την ανάγκη διακομματικού διαλόγου και συναίνεσης για το θέμα, αλλά, παράλληλα, καθιστά σαφές ότι ακόμη κι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίλυση του ζητήματος.


«Εγώ πιστεύω ότι προσφέρεται αυτό το θέμα για να υπάρξει μία μέγιστη συνεννόηση. Τώρα, αν αποφασίσουν κάποιοι να θέσουν τους εαυτούς τους έξω από αυτήν τη συμφωνία, ας το κάνουν. Βέβαια, η συναίνεση δεν τίθεται ως θεσμική προϋπόθεση. Δεν είναι προαπαιτούμενο για την ψήφιση μίας τέτοιας ρύθμισης. Δεν υπάρχει τέτοια συνταγματική πρόβλεψη. Πολιτική είναι η προσέγγιση και πολιτικά θα τοποθετηθεί και ο καθένας», σημειώνει ο κ.Σκουρλέτης.


Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει ότι από τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων δεν θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, διευκρινίζοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται, άρα δεν μιλάμε για νέες προσλήψεις. Μιλάμε για υφιστάμενους εργαζόμενους, των οποίων πρέπει να αποκαταστήσουμε την πραγματική εργασιακή σχέση (...). Και σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ανθρώπους που έχουν αρχίσει να εργάζονται πολύ πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας. Στη βάση αυτή, λοιπόν, είναι ανόητη η επιχειρηματολογία της ΝΔ, ότι πάμε να αποκαταστήσουμε τα δικά μας παιδιά».

 

Πηγή: αftodioikisi.gr

 
 

Ακούστε Αντέννα Κέρκυρα Live!

ak-logo onair

Επικοινωνήστε μαζί μας

contact

Xρηματiστήριο Live

Έχουν διαβαστεί πολύ

Failed to get Items, check your parameters!

ΓιορτάζουνΟ Αντέννα Κέρκυρα στο Facebook

Νομισματική Μετατροπή

Μετατροπή
Από
Σε: