To Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Εορτασμού Της 25ης Μαρτίου PDF Εκτύπωση E-mail
(0 Votes)
Πολιτισμός
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 14:22

1821ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ Της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017


1. Ομιλίες στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σημασία της Επετείου και σημαιοστολισμός των Σχολείων.


2. Ώρα 12:00: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από φοιτητές, μαθητιώσα νεολαία, Προσκόπους και Οδηγούς, με επικεφαλής τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.


Τιμητικό τμήμα με συμμετοχή Φοιτητών, Μαθητών, Προσκόπων, Οδηγών, Φιλαρμονικής.


Παράλληλες Εκδηλώσεις


1. Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2017.


2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2017.


3. Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση των ναυλοχούντων πλοίων την 24η και 25η Μαρτίου 2017 με φροντίδα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.
Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 Ώρα 7:30 : Θούρια και εμβατήρια από τις Φιλαρμονικές στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες.


Ώρα 8:00 : Έπαρση της σημαίας στον ιστό του Σταυρού του Νέου Φρουρίου με συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της Πύλης. Τέλος προσελεύσεως των επισήμων στον ιερό ναό ώρα 10:55 Ώρα 11:00 : Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.

 

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας ,από τον Διευθυντή 2ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας κ. Κων/νο Βέργο.
Ώρα 11:30 :Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων στο ηρώο από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, Δήμαρχο Κέρκυρας, Aντ/ρχη Π.Ε Κέρκυρας, Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου, Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Διοικητή Περιφ/κής Διοίκησης Λ.Σ Ηπείρου & Ι.Ν, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, Πρόεδρο Παραρτ.Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων του Νομού, Πρόεδρο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας, Πρόεδρο Ισραηλιτικής Κοινότητας Κέρκυρας.


Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.


Ώρα 12:15 : Κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, από τον Περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων και το Δήμαρχο Κέρκυρας στο Άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια.


Ώρα 12:30 :Παρέλαση, δια της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου (διάλυση τμημάτων Παλαιά Ανάκτορα) Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Φοιτητών, Μαθητών Σχολών και Σχολείων, Οδηγών Προσκόπων, Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, με συμμετοχή των Φιλαρμονικών «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ», «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», «ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ», «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», κατά εθιμική τάξη.


Ώρα 18:40 : Υποστολή σημαίας ,όπως κατά την έπαρση ,στο Ν.Φρούριο Κέρκυρας (ΝΑ.Σ.ΚΕ) ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ: Ο Λαός της Κέρκυρας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων,ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης,Πρόεδρος και Εισαγγελέας Εφετών, Ανώτερος Διοικητής Φρουράς, Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Διοικητή Περιφ/κής Διοίκησης Λ.Σ Ηπείρου & Ι.Ν, Διοικητής ΝΑΣΚΕ,Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Κεντρικό Λιμενάρχης Κέρκυρας, Δήμαρχος Κέρκυρας, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Ηπείρου, πρώην Υπουργοί Κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών Περιόδων, Πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου, Προϊστάμενος Δικαστικού Γραφείου, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κέρκυρας, Διοικητής Τάγματος Εθνοφυλακής Κέρκυρας, Διευθυντής Στρατολογικού ΓραφείουΚέρκυρας,Διευθυντής Στρατολογικού Γραφείου Κέρκυρας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας, Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου, Περιφερειακό Συμβούλιο, Δημοτικό Συμβούλιο, πρώην Βουλευτές, Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ., Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία, κατά ιεραρχική τάξη, Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων,Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Παράρτημα Κέρκυρας, Ένωση Αποστράτων ΑξιωματικώνΝαυτικού Παράρτημα Κέρκυρας, Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών,Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού με στολή, Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ: Τα σχετικά με τη Δοξολογία και Επιμνημόσυνη δέηση, η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, παρέλαση και κίνηση τροχοφόρων, η Στρατιωτική Αρχή, η Αστυνομική Αρχή και η Δημοτική Αρχή. Τα σχετικά με τη συμμετοχή Φιλαρμονικών στις παραπάνω εκδηλώσεις τα Δ.Σ. των Μουσικών Σωμάτων «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ», «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» και «ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ». Τελετάρχες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Μιχαλάκης, υπάλληλος του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων , ο κ. Φώτης Σκούρτης, Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Κερκυραίων και Αξιωματικός που θα οριστεί από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κέρκυρας. Υπεύθυνος για την προετοιμασία και εμφάνιση των τμημάτων μαθητών, προσκόπων και οδηγών θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Τόμπρος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κέρκυρας, συνεπικουρούμενος από καθηγητές Φυσικής Αγωγής της υπηρεσίας του.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Παρακαλούνται οι Πρόεδροι των Αντιστασιακών Σωματείων, και Εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων που θα καταθέσουν στεφάνι, να το γνωρίσουν στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεωντης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (αρμόδιος κ. Θεόδωρος Μιχαλάκης, τηλ. 26613 62196, κιν.6947-186701) μέχρι την 14:00 ώρα της 21/3/2017.

 

Πηγή: www.corfuland.gr

 
 

Ακούστε Αντέννα Κέρκυρα Live!

ak-logo onair

Επικοινωνήστε μαζί μας

contact

Έχουν διαβαστεί πολύ

Failed to get Items, check your parameters!

ΓιορτάζουνΟ Αντέννα Κέρκυρα στο Facebook